Erőss Zsolt szombat éjjel elindult a csúcsra

Bizonytalan kilátások után a nemzetközi csapat eljutott a felső táborba, és csendes időben kezdi a csúcstámadást.

Szombat éjjel, ideális körülmények közt, telihold fényénél kezdődik a csúcstámadás. Zsolt egy kilencfős nemzetközi csapat tagjaként indul el a 7150 méterre állított legfelső táborból. A csúcstámadás azért éjjel indul, hogy napközben érhessék el az ezer méterrel magasabb csúcsot, majd minél mélyebbre ereszkedhessenek vissza.

A mászás sok szempontból izgalmas: szinte az összes expedíció levonult már a hegyről, egy spontán módon összeverődött, nemzetközi csapat bízott csak még egy esélyben. A kilátások bizonytalanok voltak, de az utolsó pillanatban úgy tűnik, kedvező fordulatot vett az időjárás és a magyar-svájci-iráni-spanyol-nepáli csapat is képesnek tűnik az együttes mozgásra.

Jelentésünk nem csak a rendelkezésünkre álló információk szűkössége miatt rövid, hanem mert a szerző egy nyolcórás hegyi küzdelem után tért vissza az alaptáborba, a fáradtság miatt pedig csak úgy tud fogalmazni, mint egy általános iskolás. A szerző a kimerültsége miatt leereszkedő Tibor elé akart eljutni a kettes táborba, de 5300 méterről visszakergette egy hóvihar. Így a visszatérő mászóval végül nem találkozott.

Hozzászólások

süti beállítások módosítása