Az expedíció tagjai

Az expedíció a Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat része. A csoport célja, hogy ha nem is egyetlen ember, de magyarok feljussanak mind a 14 nyolcezer méter feletti hegycsúcsra.

Erőss Zsolt, a csoport legsikeresebb tagja, Életéről és kalandjairól egy fejezettel feljebb olvashat.

Mécs László: A magyar Himalája expedíciók állandó tagja, aki három darab nyolcezrest mászott meg eddig. Feljutott a Broad Peak (8047m), Gasherbrum II (8035m) és Hidden Peak (8068m) csúcsára.

Horváth Tibor: Az Annapurna az első himalájai mászása lesz. Ausztriában hegyi vezetéssel foglalkozik, hat éve mászik. Ez a harmadik himalájai expedíciója.

Kollár Lajos: A Magyarok a világ nyolcezresein expedíciósorozat alapítója, az expedíciók szervezője. 1972 óta mászik. Az expedíció alaptábori embere.

Földes András: Jelen blog írója. Egyes szám első személybe váltva: egyúttal az Index újságírója is vagyok 12 éve, és ennél valamivel több ideje mászom hegyeket. Főleg a nagyfalas sziklamászás érdekel, de voltam már himalájai expedíción, például 1999-ben Erőss Zsolttal és Mécs Lászlóval a Nanga Parbatnál, és 2001-ben a Mount Everestnél. Mostani utam célja azonban nem a hegymászás, hanem hogy az expedícióval tartva élményeket gyűjtsek a Zsolt kalandjairól szóló könyvemhez, amely ősszel jelenik majd meg.

Hozzászólások

süti beállítások módosítása